griffioengroen

Stichting Bomenbuurt Griffioen, Middelburg

NIEUWSBRIEF BOMENBUREN MEI 2018

Een reactie plaatsen

Bomenburen beeldmerk

Ondernemingsplan Woongoed (2)

De vorige keer schreven we over het ‘Ondernemingsplan 2018-2021’ van Woongoed met de kernwoorden ‘groener, opener, socialer en actiever’. Nu iets over een aantal voornemens van Woongoed voor 2018:

* Woongoed wil onderzoeken of er behoefte is aan extra service. Denk bijv. aan klushulp of aan een pluspakket met tuinonderhoud. Zijn er nog andere wensen?
* Er start een pilot levensloopbestendigheid. Op 20 adressen zal onderzocht worden waar ouderen in de praktijk tegenaan lopen. Met deze ervaringen kan extra service ontwikkeld worden.
* Woongoed wil betere voor- en nazorg aanbieden bij verlaten of betrekken van een woning. Ook wil Woongoed de doorstroomservice verbeteren wanneer een woning niet meer passend is.
* Er wordt een pilotproject gestart om een aantal woningen CO2-neutraal te maken. Doel is om hiervan te leren: hoe ervaren huurders het leven in zo’n woning, waar liggen de technische uitdagingen voor nu en later? Wat betekent het voor de woonlasten?
* Woongoed onderzoekt de mogelijkheden voor een periodieke APK voor de woning en spreekt zo nodig huurders aan over de zorg voor hun woning, tuin en omgeving.
* Belangrijk voor Woongoed is de klanttevredenheid. De norm is een score van 7,5. Zo nodig wordt contact met de huurder opgenomen om te vragen hoe de dienstverlening verbeterd kan worden.

Tot zo ver enkele voornemens. Nu nog een paar feitjes:
* Woongoed huisvest meer dan 10.000 mensen in bijna 6000 woningen.
* Meer dan de helft van de huurders (54%) is alleenstaand, 13% van de huurders zijn alleenstaande ouders en ongeveer 30% van de huizen wordt door gezinnen bewoond.
* Huurders wonen gemiddeld 12 jaar in dezelfde huurwoning maar er zijn ook 300 huurders (waaronder een aantal in de Bomenbuurt) die al meer dan 40 jaar dezelfde woning huren.
* Woongoed bezit ook 520 eenheden voor studenten van de UCR en wil dit aantal nog uitbreiden


Brief van de gemeente over groenafval in de Bomenbuurt

In februari heeft de Gemeente Middelburg onderstaande brief verspreid in de straten rond de Bomenbuurt.
De inhoud is ook voor ons, bewoners van de Bomenbuurt, van belang.
Daarom nemen we hem hieronder op.

Geachte heer/mevrouw,

Ruim tien jaar wordt het onderhoud van het openbaar groen in de Bomenbuurt uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting Bomenbuurt Griffioen (SBG). Hierbij zijn met de SBG strikte afspraken gemaakt over het incidenteel en op vaste plaatsen aanbieden van groenafval wat vrijkomt bij het onderhoud van het openbaar plantsoen.
(Toelichting: alleen na een melding door de SBG haalt de gemeente het daar op.)

De gemeente en de SBG worden steeds geconfronteerd met ongewenst deponeren van groenafval op de locaties Olmenlaan/ Kastanjelaan en Abelenlaan/Kastanjelaan. Met deze brief willen we attenderen op het feit dat het niet de bedoeling is dat derden ongevraagd groenafval deponeren op deze plaatsen waar de SBG haar afval incidenteel aanbiedt. Elke individuele burger kan het afval aanbieden via de GFT-bak of de Milieustraat. Bij grote partijen groenafval kan met de Gemeente Middelburg contact worden opgenomen.

Samengevat daarom de oproep: Houdt de openbare ruimte netjes en biedt uw afval aan zoals het hoort.

Met vriendelijke groet,
I. de Visser (Vakspecialist cultuurtechniek) 

Enkele opmerkingen van de SBG in aansluiting op deze brief

Onze mooie Bomenbuurt heeft in het verleden van de Gemeente Middelburg de status ‘Gemeentelijk Monument’ gekregen. Daardoor mogen er bijv. aan de achterkant van de woningen geen schuttingen geplaatst worden. De scheiding tussen onze tuin en het openbaar groen moet een heg zijn.
Onze vrijwilligers snoeien 2x jaar een aantal hagen in de plantsoenen. Het snoeiafval wordt dan op twee plaatsen in de wijk verzameld: aan de begin van de Olmenlaan en bij de vijver in de Kornoeljelaan. Na 1 á 2 weken wordt dit afval, omdat het van openbaar groen afkomstig is, door de gemeente opgehaald. De data waarop wij snoeien worden in ons blaadje ‘Bomenburen’ gepubliceerd. De volgende keer is dinsdag 5 juni.

Als bewoner bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van uw heg. Wanneer u nu rond de dagen dat wij snoeien zelf ook uw heg (of anders) snoeit, kunt u wat ons betreft uw groenafval bij onze afvalhoop gooien. Uw afval wordt dan tegelijk met ons snoeiafval door de gemeente meegenomen en u hoeft dan zelf niet af te voeren.
Maar wanneer er geen afvalhoop meer ligt mag er op deze plaatsen ook niet meer gestort worden!

Voor het snoeien van uw heg kunt u zo nodig bij ons een elektrische heggenschaar lenen. Neemt u dan contact op met Marien Boonman, Eikenlaan 17, tel. 06 15 60 31 27


Wie heeft het mooiste geveltuintje?

Het stukje grond voor het muurtje aan de voorkant hoort bij uw woning en behoort door u onderhouden te worden.
Dat betekent ook dat u rozen en andere planten zo moet snoeien dat voorbijgangers er geen hinder van ondervinden.

Alle geveltuintjes bij elkaar zijn een (mooi?) visitekaartje van onze buurt.
Daarom wil de Stichting Bomenbuurt het onderhoud van deze tuintjes stimuleren.
We doen dat ook dit jaar weer door een wedstrijd:

“WIE HEEFT HET MOOISTE GEVELTUINTJES VAN DE BOMENBUURT ?”

In juli/augustus gaat een onafhankelijke jury de geveltuintjes bekijken en kiest de drie mooiste uit. Deze bewoners krijgen bloemen + een prijs.
De eerste prijs is een bon van een tuincentrum t.w.v. € 25, de tweede prijs is eenzelfde bon t.w.v. € 20, de derde prijs is zo’n bon t.w.v. € 15.
De winnaars krijgen begin augustus persoonlijk bericht.
Doet u mee?

**  voor eerdere uitgaven van deze nieuwsbrief  klikt u op  https://griffioengroen.com/voor-bewoners/over/ 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s