griffioengroen

Stichting Bomenbuurt Griffioen, Middelburg

NIEUWSBRIEF BOMENBUREN SEPTEMBER 2018

Een reactie plaatsen

Bomenburen beeldmerk

Overleg met Woongoed

Het bestuur van de Stichting Bomenbuurt Griffioen is voor Woongoed de bewonerscommissie van de Bomenbuurt. (Ook andere wijken hebben een bewonerscommissie die als gesprekspartner de belangen van wijk en bewoners onder de aandacht van Woongoed brengt.)
Als ‘bewonerscommissie’ hadden wij een gesprek aangevraagd en dit heeft op 12 juli plaats gevonden.
Namens de Bomenbuurt waren Marien Boonman, Jos van Hees, Ella Lijnse en Piet de Rijke aanwezig.
Namens Woongoed waren dat: Richard Blom (
medewerker participatie en relatiebeheer), Michiel Geldof ( medewerker inspectie) en Machiel de Vries (medewerker contractmanagement).
De volgende onderwerpen zijn ter sprake gekomen:

Levensloopbestendigheid
Nu oudere bewoners langer in hun huis moeten blijven wonen is het van belang na te denken over mogelijke aanpassingen.
– Voor sommige bewoners zal een traplift nodig zijn. Moet er dan steeds een nieuwe traplift op maat gemaakt worden? Kan, wanneer een traplift niet meer nodig is, deze tijdelijk opgeslagen worden zodat hij zo nodig snel in een ander gelijksoortig huis geplaatst kan worden?
– Soms kan het nodig zijn de poortdeur te verbreden zodat een scootmobiel of een elektrische fiets met een breed stuur in de poort of de schuur gezet kan worden. Doet Woongoed dat in zo’n geval?
– Voor sommige ouderen kan het gebruik van gas gevaarlijk worden. Kan er in zo’n situatie eerder op elektrisch koken overgegaan worden?
– Er zijn ouderen in de wijk die wel zouden willen verhuizen naar een kleinere huurwoning maar die tegen een hogere huur o.i.d. aanlopen. Kan Woongoed hierin meedenken en bijdragen aan een oplossing?
– Daarnaast is als voorbeeld een van de huizen in onze wijk genoemd waar de bewoner (met toestemming) in de bijkeuken een vloer heeft laten aanbrengen op dezelfde hoogte als die van de keuken en waar een douchecabine is geplaatst zodat wonen op de begane grond mogelijk is.

Inbraakpreventie
In het ‘Overzicht planmatig onderhoud 2018’ van Woongoed wordt voor de Bomenbuurt wel ‘nakijken hang- en sluitwerk’ genoemd maar in ons gesprek is niet duidelijk geworden wat hier precies mee bedoeld wordt. We hebben onder de aandacht gebracht dat ons inziens het keukenraam gemakkelijk te forceren is. Bovendien is een kwaadwillige achter het muurtje uit het zicht. Een slot op de poort zou al een kleine hindernis kunnen zijn. Woongoed heeft toegezegd een en ander na te gaan.

Bijlage huurcontract
Omdat de Bomenbuurt de status van Gemeentelijk Monument heeft, zijn bepaalde zaken niet of maar beperkt toegestaan. In de bijlage bij het huurcontract zijn deze regels vastgelegd.
Gesproken wordt over het nog eens bekijken en eventueel aanpassen van deze regels, over de handhaving door Woongoed en over het bespreken van deze bijlage met en ondertekening door nieuwe bewoners.

Wateroverlast
In het verleden kregen sommige huizen in het laagste deel van onze wijk bij hevige regenval water in de kelder en de bijkeuken. Woongoed heeft daar waar dit nodig was een ander afvoersysteem aangelegd. Tot nu toe lijkt dit voldoende maar er zijn nog geen langdurige stortbuien geweest.

Als bestuur hebben wij het bovenstaande als een zinvol gesprek ervaren.
Nog niet alles kon ter sprake komen. Zowel van de kant van Woongoed als van onze kant is de intentie uitgesproken in ieder geval eenmaal per jaar zo’n overleg te hebben.

Heggen snoeien (2e maal) en uw tuinafval

Op dinsdag 4 september hopen wij voor de tweede keer in dit seizoen de heggen in onze buurt te snoeien. Rond die tijd kunt u uw eigen tuinafval bij ons snoeiafval in de Kornoeljelaan en de Olmenlaan deponeren. Na een week wordt dit door de gemeente opgehaald.

Een nieuw boekje

Om u als bewoners van de huizen in de Bomenbuurt regelmatig op de hoogte te houden van wat door de Stichting Bomenbuurt Griffioen gedaan wordt is er deze website en wordt iedere twee maanden ons blaadje BOMENBUREN verspreid.

In de loop van de jaren hebben in BOMENBUREN verschillende series artikeltjes rond eenzelfde onderwerp gestaan. Het leek ons een goed idee enkele series te bundelen zodat ze op die manier bewaard kunnen blijven. Daarom hebben we een boekje samen gesteld met daarin de artikeltjes over:
1. Voordat de Bomenbuurt er was
2. Het ontstaan van de Bomenbuurt
3. Bomen in de Bomenbuurt

Het is een leuke uitgave geworden over de geschiedenis van ons stukje grond, over de bouw van onze huizen en wat daaraan vooraf ging en over de bomen waar onze straten naar genoemd zijn. Buurtbewoners die donateur van de Stichting Bomenbuurt Griffioen zijn zullen het boekje binnenkort ontvangen.

En degenen die geen donateur zijn dan? We hopen we dat ook u voor een klein bedrag (!) donateur wilt worden. In onze contacten met Woongoed (zie de vorige bladzijden) en met de gemeente Middelburg is het voor ons van belang namens een groot aantal buurtbewoners te spreken. Wanneer ook u donateur wordt, versterkt dat onze stem en uiteraard ontvangt u dan ook dit boekje.

(Boven dit artikeltje staat ‘Een nieuw boekje’. Het is namelijk ons tweede boekje. Het eerste boekje was: ‘Natuurpad Griffioen’. Dat boekje is ter gelegenheid van ons 10-jarig jubileum in 2015 uitgekomen en geeft een wandelroute door onze buurt waarbij allerlei verteld wordt over de bomen en planten die u in onze Bomenbuurt tegenkomt. Het boekje is nog gratis te verkrijgen bij Piet de Rijke, Essenlaan 9)

**  voor eerdere uitgaven van deze nieuwsbrief  klikt u op  https://griffioengroen.com/voor-bewoners/over

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s